MALI LOŠINJ Kreću radovi na dogradnji lukobrana u luci Rovenska

Foto: marinas.com

MALI LOŠINJ – Projekt dogradnje lukobrana u luci otvorenoj za javni promet lokalnog značaja Rovenska u Velom Lošinju, vrijedan oko 5,8 milijuna kuna, jedan je od većih ulaganja u lučku infrastrukturu na području Grada Malog Lošinja.

U sjedištu Primorsko-goranske županije potpisani su Ugovori o sufinanciranju i radovima na dogradnji lukobrana u luci Rovenska. Potpisali su ih zamjenica župana Marina Medarić, ravnatelj Županijske lučke uprave Mali Lošinj Filip Balija te predstavnik izvođača radova tvrtke SUN ADRIA d.o.o. Radojko Brnčić.

Projekt je predstavio je ravnatelj Županijske lučke uprave Mali Lošinj Filip Balija koji je rekao kako se produženje postojećeg lukobrana izvodi u pravcu postojećeg lukobrana koji se produžuje u pravcu za dodatnih 32 metara. Ukupna dužina dograđenog lukobrana s vanjske strane iznosi 53,46 metara. Dograđeni dio kao i sadašnji postojeći odnosno već izgrađeni dio biti će opremljen nautičkim ormarima za struju i vodu i urbanom opremom.

Realizacijom projekta, unaprijedit će se lučka infrastruktura, stvoriti bolja zaštita i sigurnost luke. Domicilno stanovništvo dogradnjom lukobrana u luci Rovenska imat će kvalitetniji i sigurniji vez, kao i što će se stvoriti novi vezovi za nove podnositelje zahtjeva za stalni vez. Između ostalog jedan od očekivanih rezultata projekta je i stvaranje preduvjeta za privez linijskih, izletničkih i ribarskih brodova u vidu poticanja razvoja gospodarskih djelatnosti.

Nakon provedenog postupka javne nabave projekta „Dogradnja lukobrana u luci otvorenoj za javni promet lokalnog značaja Rovenska-bazen 1 u Velom Lošinju“  od dvije pristigle ponude, odabrana je ona ekonomski najpovoljnija, riječke tvrtke SUN ADRIA d.o.o.

Foto: PGŽ

I.B.