4. Kup Istre u podvodnom ribolovu

Foto: Youtube / Screenshot

UMAG – Približava se 4. Kup Istre, a od ove godine, pa nadalje održavat će se u Umagu u suorganizaciji sa SPRK Sveti Pelegrin iz Umaga. Sportska manifestacija je najavljena za subotu 14. ožujka 2020. u akvatoriju ispred Umaga.

I ove će godine nagrade  za najbolje biti izuzetno bogate, a lutrija za sve natjecatelje još atraktivnija nego prošle godine, kad su nagrade bile puške, odijela, peraje, hladnjaci, sonderi i brojne druge. Natjecanje će, za razliku od prošle godine, biti u ekipama koje se mogu sastojati od maksimalno tri natjecatelja od kojih samo dvoje mogu biti u moru istovremeno udaljeni jedno od drugog ne više od 50 metara.

Organizatori izvještavaju i da su u svakodnevnim kontaktima s kriznim stožerom za koronavirus te da imaju dozvolu za nesmetano održavanje natjecanja kao i dolazak natjecatelja iz nerizičnih krajeva.

– Svi natjecatelji iz Trsta i pokrajine Furlanije Julijske krajine su dobrodošli i MOGU nastupiti na natjecanju. Mole se natjecatelji iz pokrajina Veneto i Lombardija ( ako ih ima ) da NE dođu na natjecanje zbog mogućih komplikacija na graničnim prijelazima i povećanog rizika od koronavirusa. Naravno da ćemo svi zajedno pratiti situaciju, te ako se pojave slučajevi zaraze u krajevima otkud dolaze naši natjecatelji ili kod nas u Istri reagirati ćemo i odlučiti u skladu s novonastalom situacijom – poručuju iz organizacije.

Više informacija o natjecanju možete pronaći OVDJE.

D.G.