Brod u Malom Lošinju u karanteni zbog sumnje na koronavirus

MALI LOŠINJ – U Malom Lošinju je usidren talijanski brod čiji su članovi posade, u karanteni, doznaju 24 sata. Kod člana posade, Ukrajinca, posumnjalo se na koronavirus, zbog čega je testiran, danas bi navečer trebali biti gotovi nalazi.

Ostatak posade je u karanteni, rekao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Na pitanje pridržavaju li se svi karantene, jer Lošinjani dojavljuju da ima silazaka s broda, Capak odgovara kako policija redovito obilazi kruzer, i svjedoči da silazaka nema.

Marko Boras Mandić, načelnik Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije kaže da ima puno povjerenje u policiju na Lošinju, koja redovito obilazi brod u karanteni.

– Kažu mi da je sve pod nadzorom, i da nema silazaka s broda. Na njemu je 18 članova posade, iz cijeloga svijeta. Svi su putnici ranije iskrcani u Trstu, bila je riječ o tri Talijana, dok su svi ostali bili Amerikanci. Nalaze testa na korona virus kod jednog člana posade očekujemo najkasnije sutra – kazao je Boras Mandić.

Brod plovi pod malteškom zastavom.

Ukrajinac, član posade broda u karanteni negativan je na korona virus, potvrdio je za 24 sata Marko Boras Mandić. Dodaje da se time karantena ukida, ali brod ostaje u lošinjskoj luci, kamo je stigao na remont. Oni će biti pod epidemiološkim nadzorom sljedećih 14 dana. Mogu se kretati naokolo, nemaju zabranu kretanja.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Kruzer s koronavirusom: Vlasti u Kaliforniji ne znaju što će s brodom od 3400 putnika