Kruzer s koronavirusom: Vlasti u Kaliforniji ne znaju što će s brodom od 3400 putnika

Foto: Wikimedia

Na kruzeru “Grand Princess” kojemu je bilo zabranjeno uploviti u luku u San Franciscu 21 od 46 testiranih osoba bila je pozitivna na koronavirus pa je američki potpredsjednik Mike Pence izjavio kako će brod biti prebačen u nekomercijalnu luku u kojoj će svih 3400 putnika biti testirano.

Od 21 osobe kod kojih je potvrđen koronavirus njih čak 19 su članovi posade. Predsjednik Donald Trump izjavio je kako bi on osobno želo da svi putnici ostanu u karanteni na brodu, ali kako će konačnu odluku prepustiti struci, prenosi Jutarnji list.

Zadržavanje putnika na brodu na kojemu se pojavila zaraza pokazala se katastrofalnom strategijom nedavno u Japanu jer je takva odluka za posljedicu imala jedno od najvećih žarišta epidemije koja se širi svijetom.

Koronavirus se širi i SAD-om gdje je dosad zabilježeno 15 smrtnih slučajeva, a u petak su prvi oboljeli registrirani u šest novih saveznih država – Pennsylvaniji, Indiani, Minnesoti, Kentuckyju, Oklahomi i Nebraski – pa je broj saveznih država u kojoj se pojavio virus narastao na 25, piše Jutarnji.

Kruzer Grand Princess izgrađen je 1998. godine, a u nekoliko prilika boravio je u Hrvatskoj. Na fotografiji je snimljen za njegovog boravka u Splitu 13. listopada 2011. godine.

I,B,