Croatia airlines privremeno obustavlja letove za Rim

Foto: Wikimedia

Hrvatski avioprijevoznik Croatia Airlines od danas do 28. ožujka 2020. privremeno obustavlja planirane letove na međunarodnoj liniji Zagreb – Rim – Zagreb, objaljeno je na službenim internetskim stranicama kompanije.

Croatia Airlines od danas do 28.3.2020. privremeno obustavlja planirane letove na međunarodnoj liniji Zagreb – Rim – Zagreb. 

Privremena obustava letova u Rim i iz njega (trenutno jedino talijansko odredište u mreži letova Croatia Airlinesa) u skladu je s najaktualnijim odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite RH o obveznoj dvotjednoj karanteni za sve inozemne državljane, koji iz Italije dolaze u Hrvatsku, dok je za hrvatske državljane određena samoizolacija. Također, na donošenje ove mjere utjecala je i najnovija odluka talijanske vlade o proglašenju karantene za cijelu Italiju zbog epidemije korona virusa.

Putnici s otkazanih letova Zagreb – Rim – Zagreb  imaju pravo na:

  • promjenu bez naplate
  • povrat novca
Croatia Airlines nastavlja obavljati planirane letove u sva ostala europska odredišta, poručuju iz aviokompanije.

Fleksibilniji uvjeti za sve međunarodne letove do 31. svibnja 2020.

Zbog novonastale situacije od danas se primjenjuju prilagođena pravila i procedure za sve međunarodne putnike, koji su kupili i koji će kupiti karte do kraja ožujka, a za putovanja planirana do 31. svibnja 2020.

  • putnicima se odobrava promjena datuma leta na istoj liniji bez naplate naknade
  • novo putovanje mora se realizirati do 31. prosinca 2020. godine.
  • Ako nije dostupna klasa prijevoza (cijena) iz originalne karte, naplaćuje se razlika do prve slobodne klase (cijene).

Informacije za putnike koji dolaze u Republiku Hrvatsku

Svi putnici koji ulaze u RH dužni su popuniti obrazac Passenger Locator Form (PLS) te ga predati kabinskoj posadi zrakoplova.
1. Svi strani državljani koji ulaze u RH, a posljednjih 14 dana su posjetili:
  • Italiju, Iran, NR Kinu (provincija Hubei), Koreju (grad Daegu i provincija Cheongdo), Njemačku (Heinsberg u Saveznoj državi Sjeverna Rajna- Vestfalija) morat će biti u 14 dnevnoj karanteni na vlastiti trošak.
2. Svi strani državljani koji ulaze u RH, a posljednjih 14 dana su posjetili:
  • NR Kina (osim provincije Hubei), Koreja (osim grad Daegu i provincija Cheongdo), Japan, Hong Kong i Singapur morat će biti u 14 dnevnoj samoizolaciji. Ako su strani državljani bez boravišta u RH moraju imati dokaz o rezerviranom smještaju.
3. Svi hrvatski državaljani koji ulaze u RH, a u posljednjih 14 dana su posjetili:
  •  Italiju, Iran, NR Kinu (provincija Hubei), Koreju (grad Daegu i provincija Cheongdo), Njemačku (Heinsberg u Saveznoj državi Sjeverna Rajna- Vestfalija) morat će biti u 14 dnevnoj samoizolaciji / karanteni.
Početak izolacije / karantene računa se od posljednjeg dana boravka u području žarišta virusa.
Croatia Airlines nastavlja kontinuirano pratiti razvoj situacije, odnosno preporuke međunarodnih i domaćih nadležnih institucija i udruga, poručuju iz hrvatske aviokompanije.