Kineski i Nizozemsko-hrvatski konzorciji zainteresirani za upravljanje kontejnerskim terminalom u Rijeci

Foto: AGCT / Facebook

RIJEKA – U Lučkoj upravi Rijeka održano je službeno otvaranje ponuda koje su pristigle u sklopu međunarodnog javnog natječaja za dobivanje koncesije za razvoj, poslovanje i upravljanje Zagreb Deep Sea kontejnerskim terminalom u riječkoj luci.

Lučka uprava Rijeka je kao provedbena ustanova pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske pokrenula pripremne radnje za odabir koncesionara na Zagreb Deep Sea kontejnerskom terminalu početkom 2018. godine. Zainteresirani gospodarski subjekti imali su mogućnost do 3. svibnja 2019. godine dostaviti Zahtjev za sudjelovanje u postupku natjecateljskog dijaloga. Po njegovu zaključenju, 2. prosinca 2019. godine Lučka uprava Rijeka je kandidatima s kratke liste uputila Obavijest i Poziv na dostavu konačne ponude u postupku davanja koncesije za razvoj, poslovanje i upravljanje kontejnerskim terminalom

Foto: Lučka uprava Rijeka

Ponude za razvoj, poslovanje i upravljanje Zagreb Deep Sea kontejnerskim terminalom dostavili su:

1. Zajednica natjecatelja

  • NINGBO ZHOUSHAN PORT COMPANY LIMITED, Narodna Republika Kina, udio u konzorciju 70%
  • TIANJIN PORT OVERSEAS HOLDING LIMITED, Narodna Republika Kina, udio u konzorciju 20%
  • CHINA ROAD AND BRIDGE CORPORATION, Narodna Republika Kina, udio u konzorciju 10%

2. Zajednica natjecatelja

  • APM TERMINALS BV, Nizozemska, udio u konzorciju 51%
  • ENNA LOGIC d.o.o., Republika Hrvatska, udio u konzorciju 49%

Nakon  otvaranja zaprimljenih ponuda, Lučka uprava Rijeka će provesti postupak evaluacije pristiglih ponuda. Nakon donošenja odluke o odabiru ekonomski najpovoljnije ponude, pristupit će se potpisivanju ugovora o koncesiji za razvoj, poslovanje i upravljanje Zagreb Deep Sea kontejnerskim terminalom u riječkoj luci.

I.B.