PLOVE LI BRODOVI DO ITALIJE? Evo odgovora iz Jadrolinije

Foto: Damir Jerkov

RIJEKA – S obzirom na najnoviju situaciju s koronavirusom, potpunu blokadu Italije i obvezu karantene za građane koji iz te zemlje stižu u Hrvatsku, zanimalo nas je jesu li odgođene ili i dalje plove koje povezuju hrvatske s talijanskim lukama.

– Međunarodna linija Jadrolinije Ancona – Split plovi redovito. Prije dva tjedna formiran je krizni stožer na nivou Jadrolinije te su određene preventivne mjere spriječavanja i širenja zaraze, a sve prema uputama iz Ministarstva zdravstva. Uz mjere preventive Lučke Uprave Ancone i Lučke Uprave Split te sanitarne inspekcije održava se prihvat putnika.

Djelatnici imaju maske i rukavice te su na ulazima postavljena dezinfekcijska sredstva. Po iskrcaju, a prije ukrcaja novih putnika dodatno se dezinficiraju sve prostorije.

Što se tiče redovite godišnje linije na relaciji Dubrovnik – Bari, ona i ove godine s plovidbom započinje 6. travnja 2020. godine i plovit će dva puta tjedno s polascima iz Dubrovnika ponedjeljkom i srijedom te povratkom iz luke Bari prema Dubrovniku utorkom i četvrtkom.

Situacija u Italiji se prati na dnevnoj bazi  te smo u stalnom kontaktu sa resornim Ministarstvom i Kriznim stožerom Republike Hrvatske – odgovaraju na naš upit iz Jadrolinije.

Jurica Gašpar