Jadrolinija privremeno prekida međunarodnu liniju s Italijom

Foto: Damir Jerkov

SPLIT – U koordinaciji sa Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture i Kriznim stožerom Republike Hrvatske, Uprava Jadrolinije danas je donijela Odluku o privremenom prekidu međunarodne linije Split – Ancona, a obzirom na uvedene restrikcije kretanja stanovništva u susjednoj Italiji zbog epidemije koronavirusa.

Obustava linije predviđa se do daljnjega, odnosno do poboljšanja situacije.

Glede linija u lokalnoj plovidbi nema izmjena. Svim brodovima proslijeđene su detaljne upute za sprječavanje i širenje zaraze, a sve prema uputama Kriznog stožera, upravo je priopćeno iz Jadrolinije.

Podsjetimo, Italija je već drugi dan potpuno izolirana zemlja sa strogim ograničenjem kretanja, a Talijani u Hrvatsku mogu ući isključivo ako će provesti 14 dana u karanteni i to o svom trošku, u protivnom ih hrvatske vlasti vraćaju kući. Hrvatski državljani pak pri povratku iz Italije moraju u kućnu izolaciju i svi se pregledavaju, bez obzira imaju li simptome. Croatia airlines je jučer privremeno otkazala svoje letove za Rim, a hrvatski nacionalni brodar Jadrolinija unatoč svim ovim mjerama, do jutros je i dalje redovno prometovao sa susjednom zemljom. Jutros je stigao trajekt iz Ancone s 93 putnika.

Dvotjedna karantena za Talijane koji žele ostati je u hotelu Zagreb s kapacitetom od 20 soba i vojnom hotelu Duilovo. Predviđeni su ukupni kapaciteti za oko 90 osoba i da kojim slučajem brodom dođe više osoba, iz splitske luke priznaju da ne bi znali gdje s njima. Mnogi su odluku da Jadrolinija i dalje plovi prema Anconi u ovakvim uvjetima smatrali neodgovornom, zbog čega su je prije nekoliko minuta ipak promijenili.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Stigao trajekt iz Ancone, iz Jadrolinije ne žele govoriti što će dalje