DIVLJAK S RABA Napio se, ukrao više vozila i napravio veliku štetu

Foto: Pixabay

RAB – Policijski službenici  Policijske postaje Rab proveli su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela.

Sumnjiči se da je 11. ožujka, tijekom noći na području Mundanija na Rabu izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom upravljajući vozilom marke Toyota, riječkih registarskih oznaka. Mjesto događaja je potom napustio bez da je nesreću prijavio, no, policijski službenici su ga vrlo brzo pronašli i priveli na postupanje. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,92 g/kg te da je vozilo u vlasništvu 63-godišnjeg hrvatskog državljanina otuđio i neovlašteno koristio.

Osim spomenutoga, utvrđeno je da je prethodno iste noći na području Raba u još dva navrata otuđio i neovlašteno koristio osobna vozila marke Audi i Ford, u vlasništvu hrvatskih državljana, dok je dan prije iz osobnog vozila marke Passat otuđio novac i druge predmete.  K tome je utvrđeno da je toga dana u Palitu oštetio i ulaz jedne stambene zgrade. Ukupna materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelima cijeni se na najmanje 35 tisuća kuna. Tijekom istraživanja dio otuđenih predmeta je pronađen i bit će vraćeni vlasniku.

Poradi sumnje u počinjenje tri kaznena djela neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari, jedne krađe, kao i oštećenja tuđe stvari, završetkom istraživanja 29-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu te predan pritvorskom nadzorniku. Pritom je prijavljen i prekršajno sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Budući da su sva vozila koja je počinitelj neovlašteno koristio bila otključana, kao i vozilo iz kojega je otuđio novac i druge predmete, policija poziva građane na povećani oprez i obavezno zaključavanje svojih vozila kako ne bi postali žrtvom navedenih ili sličnih kaznenih djela!

D.G.