Vlada dala suglasnost za eksploataciju ugljikovodika na sedam bušotina

ZAGREB –  Vlada je dala i suglasnost na ugovore o istraživanju i podjeli eksploatacije ugljikovodika na sedam istražnih polja. Procjenjuje se da će u 2020. godini prihod iznositi 22,8 milijuna kuna, a gdje su uključene naknade za sklapanje ugovora u iznosu od 18,6 milijuna kuna te naknada za administrativne troškove u iznosu od 4,2 milijuna kuna.

– Prihode će ostvariti i jedinice lokalne samouprave, a visina tih prihoda ovisit će o naknadi za površinu odobrenog istražnog prostora – kazao je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

Operater LNG terminala će plaćati milijun kuna godišnje

Donesena je i odluka po kojoj će operator plutajućeg terminala za ukapljeni prirodni plin na otoku Krku Općini Omišalj godišnje plaćati milijun kuna godišnje, a društvu Plinacro d.o.o. dana je suglasnost za davanje jamstva za društvo LNG Hrvatska d.o.o. radi povlačenja bespovratnih sredstava za
realizaciju plutajućeg terminala za ukapljeni prirodni plin na otoku Krku u iznosu od 17.9 milijuna eura.

Dodatak: Dan nakon objave ovog članka, poslali smo upit i odmah dobili odgovor na ovu temu iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Agencije za ugljikovodike. Članak možete pročitati OVDJE ili na donjoj poveznici.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ: