NP KRKA: “Nacionalni park je otvoren i postupa u skladu s uputama nadležnih službi”

Foto: NP Krka

Iz Nacionalnog parka Krka stiže priopćenje u kojem stoji da su poduzete preventivne mjere s ciljem zaštite zdravlja posjetitelja te se kontinuirano prate relevantne informacije i smjernice na osnovi kojih će se poduzimati daljnje akcije.

Nakon što su informacije o osobama u Republici Hrvatskoj kod kojih je potvrđen koronavirus postale dostupne javnosti, Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ poduzela je sve potrebne predradnje i aktivnosti s ciljem zaštite zdravlja posjetitelja, zaposlenika, partnera i suradnika. Sve mjere i postupanja usklađuju se s trenutačnim preporukama i uputama Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Odgođena događanja u Parku u ožujku i početkom travnja

Događanja koja su se u NP Krka trebala održati u ožujku i početkom travnja odgođena su. Ponajprije je riječ o aktivnostima vezanim za obilježavanje Svjetskoga dana voda, 22. ožujka, i održavanje trećeg Krka polumaratona, predviđenoga za 4. travnja, na kojima inače sudjeluje mnoštvo sudionika i posjetitelja. Otkazano je i sudjelovanje djelatnika JU NP Krka na turističkim sajmovima u Republici Hrvatskoj i stranim državama.

Otvoreni za posjetitelje

Nacionalni park Krka otvoren je za posjetitelje u skladu s preporukama stručnih službi. Lokaliteti Skradinski buk i Roški slap s pripadajućim prezentacijskim sadržajima mogu se posjetiti svakog dana od 9 do 17 sati, kao što je uobičajeno za ovo doba godine.

Iz NP Krka poručuju da kontinuirano prate informacije i smjernice nadležnih službi te ih pravodobno prosljeđuju djelatnicima Parka, koji su dobili jasne upute o tome kako će postupati u određenoj situaciji, kao i poslovnim suradnicima.

“Također, poduzimamo sve potrebne mjere i činimo sve što je u našoj moći kako bismo zaštitili ne samo posjetitelje, već i zaposlenike, partnere i suradnike tijekom redovitih aktivnosti NP Krka.

Ako dođe do promjena vezanih za rad Nacionalnog parka, posjetitelji će o tome biti pravovremeno obaviješteni preko mrežnih stranica JU NP Krka.

Na kraju, želimo naglasiti da odgovornim ponašanjem, postupanjem u skladu s uputama i provođenjem preventivnih mjera štitimo svoje, ali i tuđe zdravlje!”, poručuju iz Nacionalnog parka Krka.

I.B.