Vodičanin krivotvorio papire da bi sam sebi “prodao” gliser

Foto: Wikimedia - Ilustracija

VODICE – Šibenska policija je podigla kaznenu prijavu protiv 52-godišnjeg upravitelja vodičke tvrtke zbog sumnje da je sam sebi “prodao” gliser tvrtke i tako je oštetio za najmanje 49.000 kuna. Kriminalističkim istraživanjem Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije, policija ga sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti i krivotvorenja službene ili poslovne isprave. 

Utvrđeno je da je osumnjičeni, u svojstvu upravitelja oštećene tvrtke sa sjedištem na području Vodica, s ciljem da sebi pribavi nepripadnu imovinsku korist, bez znanja ostalih članova tvrtke i odluke nadležnog tijela o prodaji imovine, 30. kolovoza 2017.g. krivotvorio račun tvrtke, ispisujući neistiniti podatak da oštećena tvrtka, kao vlasnik plovila gliser s vanbrodskim motorom, prodaje tu brodicu s motorom njemu osobno kao kupcu, za iznos od 10.000 kuna.

Takav račun je osumnjičeni ovjerio pečatom oštećene tvrtke i osobno potpisao, nakon čega mu je od strane nadležne Lučke kapetanije, temeljem njegovog pismenog zahtjeva, 5. ožujka 2019.g. izdana  dozvola za plovidbu tom brodicom na njegovo ime, pod novom registracijskom oznakom.  

Osumnjičeni je ovim oštetio tvrtku za najmanje utvrđenih 49.000,00 kuna i protiv njega je podnijeta kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu u Šibeniku. 

D.G.