Foto: Pixabay

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je danas da policija puni bazu podataka o osobama kojima je određena samoizolacija te kako će provjeravati drže li se osobe propisanih mjera.

Otkrio je i da policija provjerava drže li se sve osobe kojima je to određeno, propisane samoizolacije, ali i dodao kako se već izdaju kazne za kršenje izolacije.

– Već imamo prve osobe koje će dobiti kaznu u visini od 8.000 kuna – rekao je Božinović.

Policija nadzire ljude u samoizolaciji

Načelnik istarskog županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac još jednom je apelirao na građane da se pridržavaju zdravstvenih i epidemioloških uputa, pogotovo na one koji ‘šetaju’ među populacijom, njih tisuću, a imaju mjeru izolacije. Pozvao ih je da budu kod kuće, da se ponašaju odgovorno, sa što manje kontakta izvan i unutar obitelji.

– Tijela represije su počela nadzirati, policija i sanitarna inspekcija su na terenu, ako je netko pronađen izvan kuće, a pod mjerama je, zapisan je i evidentiran…  Meni je žao, ali ovo treba shvatiti ozbiljno i nitko nema pravo ugrožavati sebe, svoju obitelj ni ljude oko sebe – naglasio je Kozlevac.

D.G.