Foto: Dražen Kasprek

Jaka bura ponegdje s olujnim udarima puše na Jadranu. Mjestimični udari vjetra između 35 i 45 čv., u Velebitskom kanalu do 65 čv., oslabjet će krajem dana.

Državni hidrometeorološki zavod upalio je crveni meteoalarm za područje Podvelebitskog kanala, dok je ostatak Jadrana u žuitom.

U prekidu je i trajektna linija Prizna-Žigljen.

Izmjena u redu plovidbe:

  • trajektna linija Soline (Trogir)-Drvenik Veli-Drvenik Mali u prekidu je zbog tehničkih problema – katamaran Karolina održat će brodsku liniju sa polaskom iz Drvenika Velog u 07:00 sati preko Drvenika Malog za Trogir (Soline). U 10:00 sati plovit će na relaciji Trogir (Soline) preko Drvenika Velog za Drvenik Mali

Hrvatski autoklub je izvijestio da su zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene:

  • autocesta A1 između Svetog Roka i Posedarja (obilazak je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca DC50 i DC27),
  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak je starom državnom cestom kroz Gorski kotar (DC3)) ;
  • državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i
  • Paški most.

Na brzoj cesti Draga-Šmrika (A7) i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

D.G.