DVIJE STRANE HRVATSKE Toni iz Kaštela pomaže potrebitima, a pogledajte i ovu žalosnu, drugu

Foto: Privatna fotografija

Nemojmo čekajući promatrati kako nam hrvatski turizam kao i cijela Hrvatska propadaju pred očima, ne poduzimajući ništa. Ujedinimo se i spasimo Hrvatsku skupa – piše na Facebook grupi Spasimo Hrvatsku zajedno  koju je oformio vlasnik popularne konobe u Kaštel Novom Toni Ivanišević. Toni je poput mnogih vlasnika ugostiteljskih objekata u državi zbog kritične situacije s koronavirusom privremeno stavio ključ u bravu, no to ga nije spriječilo da pomogne drugima. 

Prekrasna strane Hrvatske

– Bit ove stranice je djelovati skupa i brzim reakcijama spasiti od novih oboljenja, dezinficirati područje, uz posebu opremu i dati smjernice nadležnim ustanovama. Svaka stvarna informacija je dobrodošla, a svaka sumnjiva informacija ili lažna bit će uklonjena kao i njezin autor. Objavljivanje imena oboljelih ili sumnjivih u blizini je strogo zabranjeno. Samo zajedničkim snagama i brzim reakcijama možemo pobijediti ovaj crni oblak koji se nadvija nad Hrvatskom – piše na stranici.

Toni Ivanišević je i prije pomagao sirotinji, tako što je donirao svu hranu koja bi konobi bila višak, a sada je odlučio otići korak dalje. S obzirom na to da je konobu zatvorio i hrane iz konobe više nema, Toni je odlučio udružiti snage s još par prijatelja te kombijem koji posjeduje pomoći starijima, invalidima i nemoćnima, tako da će im hranu iz trgovine donijeti do kućnog praga.

-Na usluzi smo svima kojima treba iz dućana donijeti hranu ili slično, a na području Splita, Kaštela i Trogira. Samo se javite na broj 098 777 177. Ako imate koga u susjedstvu, a kome je pomoć potrebna prenesite mu ovu poruku – rekao je Toni za Dalmaciju danas te dodao kako su nabavili zaštitne maske, a ako netko slučajno ima i zaštitna odijela i njih će otkupiti jer sigurnost je u ovim trenucima najbitnija.

Pojavile se i fekalije društva koje su isplivale na površinu

To je ona dobra strana Hrvatske. Ne zaboravimo je, jer kad stisne nevolja, uvijek na površinu isplivaju oni natužniji slojevi društva, poput ovog koji kruži društvenim mrežama.

“U zgradu se vratio student iz Slovenije, koji mora biti u izolaciji. Upitno je tko će njemu donositi namirnice! Živi sam. Molim vas ako ga vidite da izlazi, prijavite policiji. Svi smo ugroženi i nemojmo biti neodgovorni”, stoji u poruci nalijepljenoj na vratima nepoznatog ulaza zgrade, a koju je objavio portal Lupiga.com na svojim Facebook stranicama.

Mnogi su s poruku doživjeli odvratnom i zatražili način da pomognu mladiću, ukoliko mu zaista nema tko pomoći. Jedan od komentara na natpis jednog bešćutnog predsjednika kućnog savjeta je: “Ovo je ko u ratu, izvuklo najbolje i najgore iz nas”. I doista jest. Srećom, kako se vidi, daleko je više najboljih!

D.G.

https://www.facebook.com/lupiga/photos/a.430705722573/10156534162352574/?type=3&theater