Gradskim autobusima u Dubrovniku 15 dana besplatno, putnici ne smiju kroz prednja vrata

Foto: Libertas

DUBROVNIK – U sklopu preventivnih mjera koje se provode u suzbijanju epidemije koronavirusa, a s ciljem podizanja stupnja sigurnosti svih sudionika – vozača i putnika, prijevoznička tvrtka u gradskom i prigradskom prijevozu Libertas Dubrovnik d.o.o. unosi promjene u svoje poslovanje.

Mjere su donesene u suglasnosti s Gradom Dubrovnikom i nadležnim javno-zdravstvenim tijelima i odnose na sve linije gradskog prijevoza, a stupaju na snagu u utorak, 17. ožujka.

Vožnja autobusima Libertasa u vremenskom rasponu od idućih 15 dana bit će besplatna za sve korisnike usluga javnog gradskog prijevoza.

Bit će onemogućen ulazak na prednja vrata, a putnici će za ulazak u autobuse koristiti srednja i zadnja vrata.

S ciljem smanjenja istovremenih putnika u autobusima na najfrekventnije linije uvest će se zglobni autobusi, tzv. harmonike.

Kako bi se preventivno djelovalo na sve službe koje imaju izravan kontakt s većim brojem ljudi doći će do promjene u radu Autobusnog kolodvora i pripadajućih mu službi te šaltera Libertasa. Služba garderobe privremeno prestaje s radom 17. ožujka  Prilikom kupovine karata ili obavljanja drugih djelatnosti potrebno je održati razmak od jednog metra u odnosu na ostale prisutne.

S obzirom na besplatan prijevoz u idućih 15 dana prestaju s radom i šalteri na lokacijama Pile, Grawe, Mokošica i Lapad.

Sukladno izdanim uputama Zavoda za javno zdravstvo, Libertas Dubrovnik redovito provodi dezinfekciju svojih autobusa, priopćili su iz te tvrtke.

D.G.