Posada “Marka Pola” nakon posljednjeg izleta u Anconu, u samoizolaciji na brodu

Foto: Damir Jerkov

SPLIT – Cjelodnevnu dramu koju je prošlog tjedna uzrokovalo uplovljavanje trajekta “Marko Polo” u splitsku luku iz potpuno izolirane Italije moglo se izbjeći da je uprava Jadrolinije na vrijeme prekinula prometovati s potpuno izoliranom Italijom. Osim što je Ancona i cijela Italija u karanteni, već je i u Hrvatskoj bila donesena odluka o izolaciji svih koji stižu iz susjedne zemlje. Nikome stoga nije jasno zašto je trajekt morao prometovati, jer je dio putnika smješten u samoizolaciju, a drugi dio u karantenu u hotelu Zagreb na Duilovu. Naravno, riziku je bila izložena i posada.  

Danima se svi pitaju – što je s posadom za sada posljednjeg trajekta koji je doplovio iz Ancone?

Jadrolinija je na ovo pitanje odgovorila Slobodnoj Dalmaciji. Naime, 60 članova posade se nalazi u samoizolaciji na brodu.

– Zapovjednik broda je u svakodnevnom kontaktu s glavnim sanitarnim inspektorom Splitsko dalmatinske županije te se na dnevnoj bazi prati zdravstveno stanje pomoraca – kazali su iz “Jadrolinije”.

Nitko od članova posade broda “Marko Polo” nema simptome bolesti. Od dana uplova na trajektu ostaju ukupno 14 dana, od danas još devet dana, te će nakon tog perioda biti pregledani od strane nadležnih službi. Ako i dalje nitko neće imati simptome bolesti COVID-19, bit će poslani doma ili nastavljaju raditi.

D.G.