Foto: Pixabay

ZAGREB – Vlada je danas donijela Odluku o obustavi izvođenja nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnim školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu u trajanju od 30 dana.

S obzirom na to da su danas na snazi bitno promijenjene okolnosti (ministar zdravstva je proglasio epidemiju, a Stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske donio nove mjere zaštite od koronavirusa), koje se nisu mogle unaprijed predvidjeti niti spriječiti, donesena je Odluka da Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ravnatelji škola te čelnici drugih ustanova u obrazovanju imaju obvezu pobliže odrediti mjesto rada i način obavljanja rada tako da umjesto prostora škole ili visokog učilišta za privremeno mjesto rada odrede neko drugo mjesto prema okolnostima slučaja, ali uz uvjet da se nastava na daljinu kontinuirano i nesmetano održava.

Ravnatelj je dužan svakom zaposleniku dati njegov raspored rada i utvrditi uvjete za rad od kuće ako se takav način rada preporučuje. Za zaposlenike koji su određeni da budu u školi, treba osigurati higijenske i ostale radne uvjete. Međutim, većina nastavnika i ostalih zaposlenika trebala bi raditi od kuće ako imaju za to osigurane uvjete, stoji u Odluci Vlade, uz Upute koje su napisali zaposlenicima za rad od kuće.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Andrej Plenković: “Od ponedjeljka se obustavlja nastava u cijeloj zemlji”