Splićani ne mogu bez kave na suncu – Mnogima će to biti najskuplja kava

Foto: Wikimedia / Dalmacija danas

SPLIT – Unatoč tome što je Nacionalni stožer civilne zaštite donio niz mjera koje su na snagu stupile s današnjim danom, među kojima je i ona da se obustavi rad svih uslužnih djelatnosti koje nisu prijeko potrebne za funkcioniranje društvene zajednice što se odnosi i na kafiće, ipak ima onih koji su se oglušili na to.

Rano jutros policija je napravila izvide po dojavi te je u 6:35 sati u kafiću u Podstrani zatekla nekolicinu gostiju kako ispijaju prvu jutarnju kavu.

– Policija je izašla na teren, po dojavi. Zatečeno je nekoliko gostiju, napravljena je bilješka i upozoreno da se kafić odmah zatvori. Ovo sada ide na nadležni državni Inspektorat i oni postupaju dalje u skladu sa svojim ovlastima – kazali su iz splitske policije.

Gosti ovoga kafića zasigurno će zapamiti jutrošnju kavu jer kako neslužbeno doznaje Dalmacija danas, osim vlasnika koji će biti kažnjen s 8.000 kuna i gosti će dobiti ‘uplatnicu’ za svoju kavu.

Policija je nešto kasnije, u 7:15 dobila dojavu da radi i kafić u Strožancu, ali na terenu su zatekli vlasnika koji je udaljavao goste i objašnjavao im da se ne zaustavljaju jer kafić ne radi.

Splitski kafići, barem po informacijama koje do sada imamo, poslušniji su od ovog gore spomenutog te su svoja vrata zatvorili sukladno preporučenim mjerama Nacionalnog stožera. I sada Splićani nemaju gdje popiti kavu, a znate i sami koliko je kava njima bitna. Nije do kave nego do svega onog drugog što uz ispijanje kave ide.

Kako bi doskočili i ovom problemu, nekolicina gostiju ovog kafića, koji je svoja vrata zatvorio, uredno je kupila coffe to go i sjela na štekat omiljenog kafića. Nakon kave na stol stigle su i prve pive. Jesu li gosti bili udaljeni metar jedan od drugoga i pridržavali se svih mjera, prosudite sami.

D.G.