Četiri novozaražene osobe u Dalmaciji, prvi slučaj na otoku Hvaru

Foto: Wikimedia / Pixabay

SPLIT/ŠIBENIK – U Splitsko-dalmatinskoj županiji tri osobe su pozitivne na koronavirus. Oboje su u stabilnom stanju. U Šibensko-kninskoj županiji jedan je pozitivan na virus COVID-19, što znači da je na području Šibensko-kninske županije treći slučaj zaraze.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji je riječ o dvoje starijih supružnika iz Splita (1934. i 1935 godište). Nalaze se u izolaciji u klinici za infektivne bolesti KBC Split.

Potvrđen je i prvi slučaj zaraze na otocima, novi zaraženi je muškarac s Hvara. Svi troje ukupno zaraženih su stabilno. Čekaju se rezultati za 17 osoba.

– Osoba koja je došla iz Austrije odmah je po dolasku upućena u samoizolaciju. Otišla je kući, odmah su svi kontakti bili prekontrolirani, jedino djevojka mu je bliski kontakt.  Morao se maknuti od ostalih na trajektu, imao je masku. Nije se s nikim družio. Po pojavi prvih simptoma se javio i epidemiolog na Hvaru je promptno reagirao – rečeno je na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Splitko-dalmatinske županije.

U Šibeniku je riječ o muškarcu mlađe životne dobi, rođenom 1989. godine,  koji je u inozemstvu bio u kontaktu s već zaraženom osobom. Po povratku iz inozemstva bio je u samoizolaciji. Bolesnik ima blažu kliničku sliku te je hospitaliziran na Odjelu infektologije OB Šibensko-kninske županije. Prethodna dva pacijenta su i dalje u kućnoj samoizolaciji.

I.B.