KONAVLE Zbog koronavirusa svim zaposlenicima općine 30 posto manje plaće

Foto: Općina Konavle

KONAVLE – Načelnik Lasić donio odluku: Plaće zaposlenika i dužnosnika smanjuju se za 30 posto, ukidaju se naknade za Nadzorne odbore i Upravna vijeća

Odluka o smanjenju plaća odnosi se na sve komunalne i javne tvrtke u vlasništu Općine izuzev Doma za starije i nemoćne Konavle i Javne vatrogasne postrojbe Konavle gdje će korekcija biti u manjem iznosu.

Načelnik Lasić ovom prilikom je istaknuo kako je odluka donesena zbog trenutnih gospodarskih neprilika uzrokovanih koronavirusom i donosit će se na mjesečnoj razini, ovisno o razvoju situacije.

– Nadamo se da ovo neće dugo trajati, ali svi dijelimo istu sudbinu i moramo se nositi s ovim kako najbolje znamo. Ujedno koristim priliku da još jednom pozovem sve poslodavce u Konavlima da ne otpuštaju radnike nego da pokušaju solidarno korigirati plaću i osigurati opstojnost svojih tvrtki. Ovo neće trajati vječno, a na te iste radnike treba računati i poslije. Najgore je doći u situaciju da moramo otpuštati radnike i neka svi maksimalno iskoriste mogućnost Vladinih mjere – zaključio je načelnik.

D.G.