Splitska policija: 12 kafića nije se pridržavalo mjera zabrane

Foto: MUP

SPLIT – Obzirom da je  temeljem Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od u četvrtak u ponoć  obustavljen rad u ugostiteljskim objektima, jučer tijekom dana policijski službenici su obavljali provjere poštuje li se navedena odluka. 

Zaprimili smo 26 informacija o radu objekata, te smo u 12 slučajeva utvrdili da se ne poštuje Odluka, radi čega je izdano upozorenje da prestanu s daljnjim radom, što je i učinjeno, te su nakon intervencije policije objekti zatvoreni. 

Od jutra policijski službenici su na terenu i provjeravaju poštuje li se naprijed navedena odluka o obustavi rada određenih objekata. 

U protekla 24 sata izvršili smo 41 provjeru  vezano uz mogućnost kršenja mjera samoizolacije. Izvršenim terenskim provjerama policija je na području PU splitsko-dalmatinske utvrdila kako su 3 osobe prekršile mjeru samoizolacije koje su odredili sanitarni inspektori. 

Pridržavanjem svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana, stoji u obavijesti splitske policije. 

D.G.