VRIJEDI I ZA NAUTIČARE Odluka o privremenoj zabrani prelaska graničnih prijelaza

ZAGREB – Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture objavilo je 17. ožujka preporuku prema kojoj su luke nautičkog turizma otvorene su za promet ako nemaju rješenje ili odluku o obustavi rada koju im je izdao Stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske. No, kako se zbog aktualne situacije s koronavirusom sve mijenja iz sata u sat, upit smo poslali Ministarstvu mora. 

Pitali smo: “Vrijedi li još uvijek Preporuka za postupanje nautičara i luka nautičkog turizma, donešena prije tri dana ili su na snagu stupile neke izmjene?”

– 19. ožujka je stupila na snagu Odluka o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prelaza RH, što se odnosi i na pomorske prelaze. Postupa se sukladno toj Odluci – odgovoreno nam je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Podsjetimo, Stožer civilne zaštite je u četvrtak, 19. ožujka 2020. donio i odluku o zabrani uplovljavanja u morske luke i luke unutarnje plovidbe u Republici Hrvatskoj za sve brodove u međunarodnoj plovidbi koji imaju obvezu samoizolacije ili karantene.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ: