DUBROVNIK 12 novooboljelih – Gradonačelnik: “Pretvorit ćemo se u talijanski scenarij!”

Foto: Facebook / Mato Franković

DUBROVNIK – U Dubrovniku je u subotu potvrđeno 12 novih slučajeva koronavirusa što znači da ih u ovom trenutku ima ukupno 14, piše DuList.

– Imamo dvanest novih potvrđenih slučajeva. U većini imamo obiteljsku vezu. Mi smo mobilizirali sve naše epidemiologe. uspostavlja se veza sa svim kontaktima. Nadamo se da će to tijekom dana biti odrađeno. Ova situacija nalaže da svi budu kod kuće i izlaze samo za neodgodive potrebe. Apeliram na svih da štiteći sebe štite druge – poručio je Mato Lakić, ravnatelj HZZJZ Dubvačko-neretvanske županije.

Gradonačelnik Dubrovnika, Mato Franković, na svom Facebook profilu objavio je apel građanima vezano uz epidemiju koronavirusa u Hrvatskoj.

– Ovo je slika place upravo sad….Uistinu ne znam na koji način objasniti našim sugrađanima da ostanu doma? U ovoj situaciji svi moramo pokazati odgovornost, no nažalost jedan dio nas to ne želi. Od danas znamo da se korona virus počeo rapidno širiti. Našim ponašanjem pretvorit ćemo se u talijanski scenarij. Jeli to ono što želimo? Pokažite konačno odgovornost! – poručio je Franković.

Podsjetimo, Dubrovnik je jutros upravo zbog nediscipline građana zatvorio sve tržnice do daljnjeg.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10157397138553752&set=a.10150714589888752&type=3&theater