USRED ZABRANA Svećenik na otoku pozvao vjernike u crkvu, komentari su nevjerojatni!

Foto: Facebook / Screenshot

ŽIRJE – Svećenik na otoku Žirju don Oleg Petrović uslijed epidemije koronavirusom, najrigorznijih zabrana u novijoj hrvatskoj povijesti i zabrani okupljanja i socijalnih kontakata, javno poziva vjernike u svoju crkvu.

Foto: Facebook / Screenshot

“Draga braćo i sestre, sutra u jutarnjim satima na Dan Gospodnji župne crkve sv. Marije u Žirju i sv. Petra u Kapriju ipak će biti otvorene, te će biti izloženo Presveto Otajstvo, pa tko ima potrebu moći će se u tišini pomoliti. U molitvi i duhu ostanimo povezani”, objavio je don Oleg Petrović na Facebooku.

Kao da se Odluke nacionalnog stožera civilne zaštite ne odnose na njega i njegove sljedbenike, komentari ispod njegova poziva su jednako šokantni. Svi, čini se, podržavaju poziv, pa osim svjetovnoj vlasti, medicinskoj struci i zdravom razumu, odlučili su prkositi i Odredbi Hrvatske biskupske konferencije u vezi sa sprječavanjem širenja bolesti COVID-19 u kojoj, između ostalog stoji da se sve svete mise, slavlja sakramenata, sakramentala, pučke pobožnosti, župna slavlja i drugi događaji i svi sastanci otkazuju do daljnjega, kako unutar zatvorenih prostora tako i na otvorenim prostorima.

Poslali smo upit don Petroviću može li pojasniti svoj poziv župljanima na okupljanje za vrijeme strogog ograničavanja okupljanja stanovništva, uslijed epidemije koronavirusom, a odgovor do objavljivanja ovog članka nismo dobili, pa ćemo ga objaviti ukoliko pristigne.

Nakon naše objave, povukao je poziv vjernicima, a u jednoj od svojih objava vjernike pokušava uvjeriti da netko manipulira strahom od bolesti: “Draga braćo i sestre, vjerujem da smo svjesni, odnosno rasvjetljeni tko stoji iza ove kolektivne histerije koja se neprestano medijski podgrijava. Strah od bolesti, strah od smrti, strah od gladi… Đavao, Sotona, Lucifer sa svojim specijaliziranim demonima zaduženi za svaku osobu odlično odrađuju svoj zadatak. Zarobili su naš narod u okove straha i manipuliraju s njim. Pozivam vas, koji ste još prisebni da se molimo za oslobođenje našeg naroda od goreg, duhovnog virusa koji uništava nutrinu, volju i snagu za život. Potrebno nam je zajedništvo u vjeri i molivi. Uhvatimo se još snažnije molitve i ohrabrujuće Riječi Božje: “Ne boj se! Ja sam s tobom! Ja sam te otkupio! Ti si moj!“, poručuje ovaj svećenik.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2850866974995672&set=a.1331768406905544&type=3&theater

 

Poziv svećenika komentirao je šibenski gradski vijećnik i ekološki aktivist Anton Dobra:

“Bože moj ima li te. Prosvitli sluge svoje. Sad kad su otoci puni svita, sad kad virus kaže ajte, skupite se na vrpu da vas bolje sredim, da vas bolje zarazim i pobijem, da vas potrijebim i to još malo starčadi šta je ostalo na škoju… Ne. Molimo se iz topline domova svojih.”

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Policija i civilna zaštita o pozivu svećenika u crkvu: “Nitko nije izuzet odredbi i sankcija!”