Polovina zaraženih u Šibensko-kninskoj županiji s Murtera

Foto: Boris Kačan

ŠIBENIK – U Šibensko-kninskoj županiji registrirano je novih četvero oboljelih od virusa COVID-19, te se za jednog pacijenta čekaju rezultati koji će doći tijekom dana.

Od ukupno 12 oboljelih, četvero pacijenata se nalaze na Odjelu infektologije OB Šibensko-kninske, dok se ostali nalaze u kućnoj izolaciji. Pod zdravstvenim nadzorom je ukupno 361 osoba, od toga 76 osoba u kontaktu s osobama kod kojih je potvrđen COVID-19.

– Na području Općine Murter-Kornati, u ponedjeljak 23. ožujka, evidentirane su još tri osobe koje su pozitivne na Covid-19 virus. Do danas, na području Općine Murter-Kornati ukupno je testirano sedam osoba, od čega je šest pozitivno na Covid-19 virus, dok je jedan uzorak bio negativan – stoji u priopćenju na stranicama Općine Murter-Kornati, koji potpisuje načelnica tamošnjeg Stožera civilne zaštite, Julia Ježina.

Četiri se osobe nalaze na Odjelu za infektologiju Opće bolnice Šibenik, dok su ostale tri u
kućnoj samoizolaciji.

– Još jednom, s obzirom na velik broj kontakata uzorkovanih osoba, apeliramo na sve osobe koje se nalaze u Općini Murter-Kornati da se strogo pridržavaju naputaka o samoizolaciji – stoji u priopćenju.

Od petka, 20. 03. 2020. do jutros, 23.03. 2020.g. u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj je zaprimljeno ukupno 46 dojava o kršenju mjera samoizolacije, kada je postupajući po dojavama utvrđeno da ukupno 7 osoba krši mjeru samoizolacije.