Foto: Pixabay / Morski HR

Agencija za elektroničke medije uputila je hitno upozorenje svim pružateljima elektroničkih medija u Republici Hrvatskoj da svoje audiovizualne komercijalne komunikacije objavljuju na način da se mjere propisane od strane Stožera civilne zaštite takvim porukama ne kompromitiraju.

“Uzimajući u obzir iznimnu važnost opstanka komercijalnog tržišta u ovim okolnostima koliko je god moguće, Vijeće za elektroničke medije nalaže da komercijalne poruke budu vizualno ili zvučnopokrivene i apelom ostani doma, i drugim porukama koje potiču odgovorno ponašanje u borbi protiv pandemije COVID 19”, stoji u upozorenju Agencije za elektroničke medije.

Podsjetimo, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je jutros upozorio trgovce koje koriste ovi situciju kako bi dodatno zaradili na neprehrambenim proizvodima.

– Prestanite s reklamiranjem akcija koji nemaju veze s prehranom. Nije vrijeme za reklamiranje kupovine jeftinog televizora. Molim da se ljudi koji se ne bave prodajom esencijalnih proizvoda da se prestanu reklamirati – rekao je ministar.

D.G.