Obavijest o izdavanju propusnica građanima Rijeke

RIJEKA – Sukladno  Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, građani koji iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština moraju napustiti mjesto prebivališta ili stalnog boravišta trebaju se obratiti se nadležnim stožerima civilne zaštite radi izdavanja propusnica. Izdavanje propusnica u nadležnosti je stožera civilne zaštite gradova i općina na području Primorsko-goranske županije.

Na internet stranicama gradova i općina u kojima imaju prebivalište  (primjer: Grad Rijeka), građani mogu pronaći informacije o adresama elektroničke pošte i podacima potrebnim za podnošenje zahtjeva za izdavanje propusnica. Upućujemo građane da obrazložene zahtjeve  dostavljaju elektroničkim putem. U slučaju potrebe za osobnim dolaskom u prostorije nadležnih stožera te prilikom predaje zahtjeva građani se trebaju strogo pridržavati propisanih mjera zaštite.

Propusnica se izdaje na ime i prezime, s razlogom odobrenja i vremenom trajanja, ovjerena i potpisana od strane izdavatelja. Uz propusnicu potrebno je predočiti i važeću osobnu ispravu.

Osobe s prebivalištem ili stalnim boravkom u Rijeci, svoje propusnice za napuštanje područja Rijeke iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština, mogu zatražiti putem maila: propusnice.cz@rijeka.hr.

Potrebni podaci za izdavanje ove propusnice su:

  1. Ime i prezime
  2. OIB
  3. Adresa
  4. Mjesto u koje odlazite prilikom napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka
  5. Razlog napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka
  6. Ime, prezime i OIB osobe zbog koje napuštate mjesto prebivališta i stalnog boravka
  7. Datum napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka
  8. Datum povratka u mjesto prebivališta i stalnog boravka.

Također, počevši od sutra (24. ožujka), sve informacije o ovoj temi građani Rijeke mogu dobiti na broj telefona 051 209 478, koji je dostupan svakog dana (i vikendom) od 8 do 20 sati.

Uz navedeni telefon i dalje je aktivna i mail adresa Stožera civilne zaštite Grada Rijeke stozer.cz@rijeka.hr.

Prema odluci Stožera civilne zaštite RH, uz propusnicu, građani svoje mjesto prebivališta ili stalnog boravka mogu napuštati i u posebnim okolnostima radi obavljanja posla, a potrebnu propusnicu za to izdaje isključivo poslodavac.

I.B.