Foto: Youtube / Screenshot

Trenutno je potvrđeno ukupno 382 osobe zaražene koronavirusom, a 16 osoba je ozdravilo i otpušteno je iz bolnice. Obavljeno je 3.013 testiranja. 

Iz Nacionalnog stožera potvrđeno je da su dosad u Hrvatskoj 382 osobe zaražene koronavirusom. To je povećanje od 21 osobe u odnosu na jutrašnje stanje. Objavili su napokon i nešto dobrih vijesti, izliječeno je 16 ljudi!

–  U Republici Hrvatskoj od 9 sati novooboljelih od koronavirusa je 21, ukupno 382, rečeno je na konferenciji Stožera civilne zaštite. Broj testiranih je 3159, broj ozdravljenih je 16, otpušteno ih je 14 iz bolnice u Zagrebu te po jedan iz Rijeke i Varaždina – rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

– Najnovija epidemiološka situacija u susjednoj Italiji ohrabrujuća. Već treći dan zaredom imamo pad broj novooboljelih i pad broja umrlih. Od početka smo govorili da smo sva naša promišljanja temeljili na stručnim elementima, stoga ću ponoviti da ja osobno struci iznimno vjerujem i poručujem vama da i vi vjerujete struci – poručio je građanima.

Kazne za profitere

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je istakao da su svi rodovi policije maksimalno angažirani, uključujući i kriminalističku koja vrlo učinkovito rješava sva pitanja kršenja zakona vezana uz ovu epidemiju.

– I ne samo policija, nego i druge službe. Prije sat, dva su me izvijestili kako je Državni inspektorat učinkovit ne samo po pitanju kršenja samoizolacije, nego i kod kontroliranja cijena. Žao mi je što među nama postoje oni koji pokušavaju dodatno zaraditi na dječjim potrepštinama i najbitnijim namirnicama. Nećemo to zaboraviti – poručio je ministar policije.