MEDULIN Muškarcu u poštu nisu dali bez maske, pa ga kaznila i policija

Foto: Hrvatska pošta / Pixabay / Ilustracija

MEDULIN – Pulska će policija prijaviti 53-godišnjeg muškarca, koji je ušao u poštu bez zaštitne maske te je narušavao javni red i mir. Naime, u utorak, 24. ožujka oko 15.50 sati, 53-godišnjak je ušao u poštu u Medulinu bez zaštitne maske, a kada ga je 50-godišnja djelatnica upozorila da mora imati zaštitnu masku i da u poštu može ući samo jedna osoba, muškarac je počeo je vikati i vrijeđati djelatnicu, nakon čega je udario po pultu i prilikom izlaska poderao papire na vratima.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, policija će protiv muškarca podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu.

Policijska uprava istarska poziva građane da se u cilju sprječavanja širenja virusa Covid-19 odgovorno ponašaju i provode mjere samozaštite te da se pridržavaju svih dosad donesenih uputa i preporuka. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje svoje obitelji i sugrađana.

Stožer: “Maske nisu potrebne”

Podsjetimo, Nacionalni stožer civilne zaštite maske nije preporučio za nošenje zdravim osobama, niti – po riječima ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslava Capaka – misli da su one potrebne.

– Ovo što se traži kod ljudi da nose maske to nema smisla, kod onih koji imaju neke simptome dobro je da nose masku jer neće prenijeti nikakvu bolest, ali nije nužno, nismo dali preporuke da svi nose maske i mislimo da takve preporuke nisu potrebne – rekao je Capak.

Pošta: “Maske su obavezne”

Hrvatska pošta je u ponedjeljak uvela obavezu da svaki građanin prilikom ulaska u poštu mora nositi zaštitnu masku, a one koji je nemaju ne puštaju unutra.

“Na taj način štitimo radnike Hrvatske pošte koji rade u poštanskim uredima diljem Republike Hrvatske i u svakodnevnom su kontaktu s velikim brojem korisnika, a očuvanjem njihova zdravlja ujedno čuvamo i zdravlje naših korisnika te sprječavamo širenje koronavirusa”, obrazložili su iz Hrvatske pošte.

D.G.