MURTER U POTPUNOSTI BLOKIRAN Na cesti trake sa šiljcima za bušenje guma na automobilima

Foto: Morski HR

MURTER – U Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa Od ukupno 15 oboljelih pacijenata, 8 osoba je s otoka Murtera. Odjel epidemiologije  ZZJZ Šibensko-kninske županije proveo je epidemiološku obradu oboljelih i njihovih kontakata, stavljenih pod zdravstveni nadzor i samoizolaciju. Zaključak epidemiologa je da trenutno na otoku Murteru postoji lokalna transmisija bolesti COVID-19 te je u takvoj situaciji najučinkovitija mjera, po mišljenu struke, stavljanje ugroženog prostora pod mjere karantene.

Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije napravio je sve moguće radnje kako bi se otok Murter (naselja Betina i Murter) od jutros stavio pod mjeru karantene po preporuci epidemiološke službe, a sve u cilju zaštite zdravlja stanovnika otoka Murtera.

U naselja Murter i Betina se, izuzev žurnih službi, opskrbe hrane i lijekova neće moći ući niti izići. Na cesti se nalazi i traka za bušenje automobilskih guma, ukoliko netko odluči prekršiti mjeru zabrane napuštanja otoka.

Foto: N1

U Murteru će biti postavljen kontejner za trijažu bolesnika, a prema potrebi uzorkovanje pacijenata na COVID-19 će se vršiti na Murteru gdje će biti upućen još jedan liječnik.

– Molimo sve stanovnike naselja Murter i Betina da se pridržavaju novonastale situacije kako bi se širenje virusa zaustavilo, a sve relevantne službe za pomoć stanovnicima u ovoj izvanrednoj situaciji su na terenu –  kazao je šibensko-kninski župan Goran Pauk na današnjoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

D.G.