Šefica Zavoda za javno zdravstvo: “Zovu radnici Brodosplita, ne poštuju se mjere!”

Foto: Brodosplit

SPLIT – Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin danas je na konferenciji Nacionalnog stožera županije objasnila zašto dolazi do nesrazmjera u objavljenim brojkama oboljelih od koronavirusa, zašto se ne otkrivaju lokacije oboljelih, ali i kako primaju mnoštvo poziva od djelatnika splitskog brodogradilišta o nepoštivanju mjera, piše Dalmacija danas

– Imamo dosta poziva radnika Brodosplita koji ne rade na propisanom razmaku, ali stvar je poslodavca, on mora omogućiti higijenske mjere kako ne bi došlo do širenja zaraze – kazala je Karin.

Tragom ove informacije novinari su pokušali dobiti komentar od glasnogovornika spomenute tvrtke, ali se do objave ovog teksta nije javio.

Podsjetimo,Tomislav Debeljak se službenim priopćenjem prošlog tjedna obratio radnicima DIV grupe i brodogradilišta Brodosplit povodom aktualne situacije širenja koronavirusa. Radnicima je poručio da se ne boje jer, kako tvrdi u pismu, “prema dosadašnjim spoznajama manje opasan za mlade i zdrave radne ljude, te je zato potrebno osloboditi se panike i društveno odgovornim ponašanjem prvenstveno zaštititi kronično bolesne i ljude starije od 65 godina, koji su i najugroženiji”. Radnicima je ponudio i rad u samoizolaciji.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Vlasnik Brodosplita radnicima nudi radnu samoizolaciju uz bonus za odvojenost od obitelji