Splitska policija uhvatila čak 39 osoba u prekršaju mjere samoizolacije

Foto: Pixabay

SPLIT – U protekla 24 sata (23./24.ožujka do 22 sata) splitska policija je izvršila 255  provjera i utvrdili kako je u tom vremenu 39 osoba prekršilo mjeru samoizolacije koje su odredili sanitarni inspektori. O svemu utvrđenom obavještava se Državni  inspektorat.

Policija skreće pažnju na važnost pridržavanja mjera samoizolacije radi očuvanja vlastitog zdravlja, ali i zdravlja cjelokupne zajednice.  Osobe kojima je određena mjera samoizolacije dužni su se ponašati sukladno uputama koje su dobili.

Pridržavanjem svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

“To je terorizam!”

Podsjetimo, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić je za one koji krše mjere samoizolacije jasno poručila:

– To je kao da u trgovačkom centru pucate iz puške, to je terorizam. Oni koji su u samoizolaciji potencijalno mogu postati infektivni i razviti simptome bolesti. Inače ne bi bili u samoizolaciji. Kad izlaze van krše tu samoizolaciju, ugrožavaju i druge, dakle potencijalno nose virus kojim mogu zaraziti drugog, taj drugi se može teško razboljeti i umrijeti – pojasnila je Markotić.

I.B.