BRTONIGLA Novo žarište koronavirusa u Hrvatskoj

Foto: Wikimedia

BRTONIGLA – Tri nova slučaja zaraze koronaviursom potvrđena su u četvrtak u Istarskoj županiji u kojoj je do sada ukupno oboljela 41 osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Od petnaest uzoraka brisa iz Istre, za tri osobe potvrđena je zaraza koronavirusom.

Dvije osobe su iz Višnjana i jedna iz Pule, a sve su bile u kontaktu s već pozitivnim osobama.

Među zaraženima je i načelnik Brtonigle Pavao Klarić. Javio se s odjela infektologije u pulskoj bolnici u kojoj se nalazi već nekoliko dana. Klarić je ranije potvrdio da je bio u kontaktu s pokojnim ugostiteljem Ninom Kernjusom za kojeg je jučer potvrđeno da je prva žrtva preminula od koronavirusa.

– Dobro se osjećam, no još ne znam kad ću biti otpušten iz bolnice, vjerojatno za nekih 14 dana. Više nemam nikakvih simptoma, a odmah nakon što sam dobio visoku temperaturu i počeo kašljucati, išao sam se testirati, a nakon pozitivnog nalaza smješten sam u bolnicu – rekao je Pavao Klarić za Glas Istre.

Potvrdio je da je jučer u bolnici hospitaliziran i njegov otac koji je također zaražen. U ovom trenutku u samoizolaciji se nalaze svi zaposlenici Općine Brtonigla, ukupno njih sedam, budući da su svi bili u kontaktu s načelnikom.

– Općina funkcionira normalno i rad smo organizirali elektronskim putem. Sve upite mještana vezana za izdavanje propusnica također rješavamo elektronskim putem. Za hitne stvari mijenja me moj zamjenik Nes Sinožić, dok su svi ostali djelatnici u samoizolaciji – rekao je Klarić.

Među 41 osobom pozitivnom na koronavirus u Istri su i Austrijanac i Slovenac koji su u međuvremenu napustili Hrvatsku. Jedanaest je zaraženih je iz Umaga, osam iz Brtonigle, šest iz Pule, četiri iz Novigrada, po tri iz Poreča i Vodnjana, po dvoje iz Labina i Višnjana te po jedna osoba iz Rovinja i Raše.

Stožer u izvješću navodi kako je u međuvremenu uzeto devetnaest novih uzoraka brisa, koji su također poslani u Zagreb.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

U Hrvatskoj 99 zaraženih, zaraženi muškarac iz Istre preminuo, od ponoći na snazi posebne mjere