Oglasili se iz Brodosplita: “Netočne su i nestručne izjave o nepridržavanju mjera naših radnika!”

Photo: Brodosplit

SPLIT – Jučerašnja izjava ravnateljice županijskoga Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Željke Karan na konferenciji Nacionalnog stožera Splitsko-dalmatinske županije u kojoj tvrdi da radnici Brodosplita ne rade na propisanom razmaku, netočna je, nestručna i neprofesionalna, poručili su danas iz brodograđevne tvrtke. 

Očitovanje iz Brodosplita prenosimo u cijelosti:

“Izjava dr. Karin da se u brodogradilištu ne poštuju mjere netočna je, nestručna i neprofesionalna. Kako može ravnateljica takve institucije davati ničim izazvana ovakve izjave, a da nas prije toga nije kontaktirala i provjerila navode. Možda zato da bi odvratila pažnju javnosti od nečeg drugog. Osim toga mi smo gospođu upoznali sa mjerama koje provodimo, pozivali smo nju i ostale iz stožera da nas posjete, to nisu napravili, a više puta se o Brodosplitu puštaju u javnost ovakve izjave.

Naš stožer za borbu protiv koronavirusa je počeo raditi prije 45 dana od tada smo za sve radnike osigurali optimalne uvjete za rad. Svi su još prije mjesec dana dobili naputke stožera koronavirus Brodosplit o mjerama za suzbijanje epidemije, i striktno ih se pridržavaju jer time štite sebe, ali i svoje obitelji. Nabavili smo potrebne količine maski, zaštitne opreme i dezinfekcijskih sredstava s kojima višekratno tretiramo sve površine koje treba dezinficirati.

Sve dezinformacije poput navodnih poziva radnika Brodosplita, plod su nama nepoznatih interesnih skupina i pojedinaca koje pod lažnim imenom bi htjele da Brodosplit prestane s radom.

U okviru preporučenih mjera proizvodni proces se nastavlja i funkcionira, štiteći sigurnost osoblja, kupaca i poštujući propise i protokole koje je utvrdila Vlada RH. U Brodosplitu je zaposleno preko 2200 radnika, ali danas ih radi 1178, jer smo određenom dijelu zaposlenika osigurali VPN linije i rad od kuće.

Mi smo odmah nakon ozbiljnije pojave epidemije u Italiji, odlukom naše Uprave u Brodosplitu osnovali krizni stožer za suzbijanje koronavirusa, koji od tada svakodnevno provodi sve potrebne mjere u svrhu suzbijanja i smanjivanja rizika od koronavirusa. Utvrdili smo posebne protokole za ulazak u krug škvera naših zaposlenika, ali i gostiju te poslovnih partnera, svima se mjeri temperatura na ulazu. Na svim ulazima su sredstva za dezinfekciju ruku.

Iz Italije smo vratili sve radnike koji su radili u brodogradilištima u Monfalcone i Anconi, i narednih dana će izaći iz karantene i samoizolacije. Svi su dobrog zdravstvenog stanja i nisu imali nikakve simptome. Nadležne službe Brodosplita u stalnom su kontaktu sa svima njima i njihovim obiteljima.

Pratimo preporuke Hrvatskog Zavoda za javno zdravstvo, a u stalnom smo kontaktu sa Županijskim stožerom i zavodom. Radimo sve što je u našoj moći da zaštitimo u prvom redu naše zaposlenika i njihove obitelji i neometano održavanje proizvodnog procesa Brodosplita. Poduzeli smo potrebne mjere i spremni smo za svaki scenarij u svrhu nastavljanja proizvodnog procesa i kontinuiranog rada naših pogona i radionica na izgradnji brodova i offshore projekata u našem pogonu”, stoji u priopćenju kojeg potpisuje voditelj odnosa s javnošću Brodosplita, Josip Jurišić.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Šefica Zavoda za javno zdravstvo: “Zovu radnici Brodosplita, ne poštuju se mjere!”

Vlasnik Brodosplita radnicima nudi radnu samoizolaciju uz bonus za odvojenost od obitelji