Foto: HZJZ

Danas u poslijepodnevnim satima u Slavonskom Brodu preminula je 65-godišnja bolesnica koja je bila pozitivna na Covid-19, stoji u izvanrednom priopćenju Ravnateljstva civilne zaštite Republike Hrvatske. 

U priopćenju dalje kratko stoji da je bolesnica bila onkološki bolesnik.

Na Objedinjeni hitni prijem slavonskobrodske Opće bolnice dr. Josip Benčević noćas 26. ožujka iza ponoći dovezena je 65 godišnja Brođanka u teškom stanju s otprije dijagnosticiranim karcinomom, piše SB plus.

Mada pacijentica nije bila u samoizolaciji niti su postojali simptomi koji bi ukazivali na prisutnost koronavirusa, Tim koji je pacijenticu primio i pregledao odlučio je uzeti uzorak i poslati ga na analizu u Zagreb.

Nakon toga, pacijentica je smještena u posebnu jedinicu Objedinjenog hitnog prijema.

Oko 16 sati, iz Zagreba je stigao nalaz s dijagnozom da je pozitivna na COVID-19, a sat vremena kasnije pacijentica je preminula.

Zbog toga, cijeli Objedinjeni hitni prijem je dezinficiran, a prijem pacijenata je nastavljen.

Hoće li, i tko, u izolaciju zbog kontakta s preminulom Brođankom i sve druge pojedinosti o trećoj preminuloj osobi u Hrvatskoj od koronavirusa, bit će rečeno sutra na redovitoj tiskovnoj konferenciji Stožera civilne zaštite Brodsko posavske županije.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Druga žrtva koronavirusa u Hrvatskoj – Umro 74-godišnjak, nije poznato kako je zaražen