Zadarski kapetani tunolovaca donirali bolnici novac za respirator

Foto: OB Zadar

ZADAR – Osim poznatog zadarskog nogometaša Šime Vrsaljka, koji je zadarskoj bolnici donirao 65 tisuća eura za nabavu opreme u borbi protiv koronavirusa, zadarskoj se bolnici javilo još donatora koji pomažu u borbi protiv zloćudnog virusa.

Ravnatelj Opće bolnice Zadar dr. Željko Čulina još jednom se zahvalio svim ljudima dobre volje koji im pomažu u nabavi opreme.

– U sve težim okolnostima uzrokovanim širenjem bolesti COVID-19 javljaju se sa svih strana svijeta dobri ljudi koji svojim donacijama žele pomoći opremanje hrvatskih bolnica respiratorima i drugom potrebnom medicinskom opremom. Među njima je i nekoliko zapovjednika velikih tunolovaca tvrtke Caroline Fisheries Corporation Inc. koji su Općoj bolnici Zadar donirali 34.000,00 USD (240.000,00 HRK) što je dovoljno za nabavu jednoga respiratora. Kapetani N. F., S. M., S. K. i D. B. (podaci poznati u OB Zadar), trenutačno zarobljeni na svojim brodovima s kojih se ne mogu iskrcati i vratiti svojim obiteljima, odlučili su odvojiti svoj teško zarađen novac kako bi pomogli oboljelim sunarodnjacima i svojoj domovini. Njihov je plemenit čin svjedočanstvo o dobroti i solidarnosti koja u ovim teškim vremenima olakšava skrb o najranjivijima i najpotrebnijima i umnogome pomaže liječnicima i drugom medicinskom osoblju – poručio je ravnatelj Čulina.

Prema njegovim riječima, sva dosad donirana sredstva odmah su uplaćena dobavljačima respiratora. Zadarska bolnica trenutno ima 14 uređaja, piše 057 info.

– Dva su na putu i ovih će dana biti dopremljena u Opću bolnicu Zadar, a za ostale nalazimo mogućnosti dopreme iz drugih zemalja. Trenutno ti respiratori nisu potrebni, ali situacija se mijenja iz sata u sat i moramo biti spremni, istaknuo je ravnatelj zadarske bolnice.

I.B.