Foto: Boris Kačan

Trenutno je potvrđeno ukupno 586 osoba zaraženih koronavirusom, a 37 osoba je ozdravilo. Prosječna dob bolesnika je 48,2 godine. 54% bolesnika su muškarci, a postotak bolesnika iznad 60 godina je 25%. Ukupno je zaraženo 34 liječnika, 9 sestara i tehničara, 3 stomatologa te jedan liječnik obiteljske medicine.

Dosad je obavljeno ukupno 4.778 testiranja. U posljednja 24 sata, obavljeno je 586 novih testiranja.

– U odnosu na 9 sati imamo povećanje broja pozitivnih za 35. Ukupno imamo 586 pozitivnih. U periodu od 24 sata, povećanje je za 91 bolesnika. To je veći broj, razlog tomu je pojava nove mikrolokacije na području Biograda i Zadra. Najvjerojatnije se to pojavilo u bolnici u Biogradu i preneseno je na Zadar. Brzom akcijom epidemiologa situacija u zadarskoj bolnici je stavljena pod nadzor i omogućeno je nesmetano pružanje zdravstvene zaštite, dok u bolnici u Biogradu, odlučeno je da se ona dezinficira i prenamjeni za sve bolesnike s toga područja koji će biti pozitivni na koronavirus – izvijestio je ministar zdravstva Vili Beroš.

– Imamo devet novooboljelih na području Zadra i Biograda. Tri su pacijentice u bolnici u Biogradu, a koje su još uvijek tamo. Imamo jednu medicinsku sestru i člana njezine obitelji te jednog zdravstvenog djelatnika koji je bio u kontaktu s osobom iz biogradske bolnice. Ostali slučajevi nemaju veze s biogradskom niti zadarskom bolnicom. U kontaktu smo s epidemiolozima u Zadru. Stavili su 150 djelatnika u samoizolaciju te 80 nezdravstvenog osoblja. Pažljivo prate kontakte od ljudi koji nisu u vezi s bolnicama – izvijestio je šef HZJZ-a Krunoslav Capak.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ: