SPLIT Zaraženo dvoje zaposlenika Gradske uprave

Foto: Boris Kačan

SPLIT – Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara izvijestio je zaposlenike Gradske uprave Grada Splita kako je dvoje kolega, nakon blagih simptoma bolesti za vikend testirano te da im je nalaz na COVID-19 pozitivan:

Andro Krstulović Opara – Foto: Grad Split

– Dužan sam Vas o tom obavijestiti. Naše kolege su dobro, čuo sam se s njima, a epidemiološki je poduzeto sve što se u ovakvim situacijama treba poduzeti. Moguće je da će neke od nas kontaktirati epidemiološka služba – poručio je Andro Krstulović Opara.

Gradonačelnik je kolege zamolio da se čuvaju, drže razmak i koriste zaštitnu opremu, maske i rukavice koje su im ranije podijeljene.

Od početka ove zdravstvene krize Gradska uprava napravila je kako bi se zaštitili najugroženiji djelatnici. Rad Gradske uprave funkcionira bez zastoja bez obzira na trenutnu situaciju.

– Zato vam svima hvala. Naš je posao bitan za funkcioniranje našeg Grada te je potrebno da svakodnevno odrađujemo svoje zadaće i da budemo dostupni građanima i službama. Zato Vas molim da zadržimo dosadašnju efikasnost te da predamo Skupini B posao bez zaostataka.

Molim Vas još jednom da pazite na sebe, smanjite socijalne kontakte i pridržavate se svih uputa Nacionalnog stožera Civilne zaštite – stoji u poruci gradonačelnika.

Podsjetimo, prema uputi Ministarstva uprave i preporuka Nacionalnog stožera, Grad Split organizirao je rad svojih djelatnika na način da su službenici podijeljeni u dva tima koji će se izmjenjivati na radnom mjestu, a ostali će raditi od kuće.

Splitska Gradska uprava od početka epidemije je poduzela sve nužne mjere zaštite zaposlenika i građana na način da se usluge građanima pružaju putem elektroničke pošte i telefona, iznimno u Pisarnici. Zaposlenici su raspoređeni u timove i naizmjence rade u uredima u kojima je po jedna osoba, dok ostali posao obavljaju od kuće. Svim zaposlenicima koji moraju biti u uredima podijeljene su zaštite maske i rukavice, na svim katovima postavljena su sredstva za dezinfekciju ruku, a tvrtka Cian redovito obavlja dezinfekciju svih prostorija. Pojačano je čišćenje svih površina i prostorija Gradske uprave te se provode sve raspoložive mjere zaštite i prevencije kako bi se osigurala maksimalna sigurnost zaposlenika koji su i u ovim okolnostima na usluzi građanima i osiguravaju nesmetano poslovanje.

I.B.