Upozorenje na buru za sjeverni i srednji Jadran

Foto: Dražen Kasprek

Državni hidrometeorološki zavod danas upozorava na sjeverni i sjeveroistočni vjetar, mjestimice s olujnim udarima. Na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim, krajem dana podno Velebita i orkanskim udarima. 

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana udari bure u jačanju na 35-55, u Velebitskom kanalu do 75 čvorova, a postupno i na preostalom dijelu Jadrana do 45 čvorova. Potkraj dana i u noći na sjevernom Jadranu ponegdje more 5. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana mala mogućnost za neverin.

Problemi i u prometu

Zbog jakog vjetra na brzoj cesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali između Bakra i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Jak vjetar mjestimice promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h. PovremenoI su olujni udari vjetra na mostu Rječina. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.

U prekidu je trajektna linija Lopar – Valbiska.

Prema Odluci Nacionalnog stožera o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, trajektnim linijama do daljnjega smiju putovati samo putnici sa odgovarajućim propusnicama, a donesena je i Odluka i o smanjenju broja putovanja na državnim trajektnim linijama te privremenom ukidanju pojedinih trajektnih linija.

I.B.