BIJEG IZ KARANTENE Mladić zaobišao blokade da bi poslao paket u pošti

Foto: Hrvatska pošta / Pixabay / Ilustracija

MURTER – U namjeri da pošalje paket, 22-godišnji muškarac iz Murtera pobjegao je u ponedjeljak iz karantene u kojoj se Betina i Murter zbog koronavirusa nalaze nekoliko dana. U Tisno je stigao pješačeći 3 km kroz šumu. 

Uspio je ostaviti paket u pošti, ali ga je policija uhvatila na povratku u autokampu. Odmah su obavijestili poštu koja je pošiljku stopirala. Stožer civilne zašttite Općine Tisno objavio je da poštanski ured nakon obavljene dezinfekcije nastavlja s radom po utvrđenom rasporedu.

Mladića policija nije prijavila jer nije obolio od koronavirusa, a nema ni rješenje o samoizolaciji pa policija nije imala osnove za postupanje po bilo kakvoj osnovi sankcioniranja. Tek su izvijestili Državni inspektorat.

Načelnik Općine Tisno Ivan Klarin kaže da nije bilo potrebe za probijanjem blokade radi slanja paketa, jer se sve može riješiti preko stožera Civilne zaštite.

– Usluga će se vršiti tako da se kontaktira komunalni redar na broj 099 4879 772 koji će preuzeti potrebnu poštu za slanje te će ista na punktu biti predana članovima Stožera civilne zaštite koji će poštu i poslati iz poštanskog ureda Tisno. Službena informacija koju smo dobili iz Hrvatske pošte je da njihovi poštanski uredi u Murteru i Betini neće biti otvoreni do daljnjeg – izvijestili su iz Općine Tisno.