ZADAR Više pljački benzinskih postaja – Policija pronašla počinitelje

Foto: Google street view / Screenshot

ZADAR – Zadarska policija uhitila je ukupno pet lopova koji su u subotu i nedjelju opljačkali dvije benzinske postaje. 

Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe u dobi od 23 i 26 godina, koje se sumnjiči za razbojništvo.

Naime, dvojac se sumnjiči da su subotu u 18,54 sati na ulici Hrvatskog Sabora u Zadru, maskirani ušli u benzinsku postaju u vlasništvu trgovačkog društva te uz prijetnju plastičnim pištoljem otuđili nekoliko tisuća kuna i pet šteka cigareta.

Protiv 23- i 26-godišnjaka je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog razbojništva. 

U istoj policijskoj postaji dovršena je istraga nad tri muške osobe u dobi od 22,24 i 25 godina, koje se sumnjiči za drsku krađu.

Tako se trojac sumnjiči da su nedjelju oko ponoći na Zagrebačkoj ulici  u Zadru, došli na benzinsku postaju u vlasništvu trgovačkog društva, te se oglušili na upozorenje djelatnika kako je postaja zatvorena i iz hladnjaka za piće otuđili desetak limenki pića/piva. Nakon toga su se udaljili s vozilom koje ih je po prethodnom dogovoru čekalo u blizini. 

Policijski službenici su ih ubrzo zatekli u ulici Put Stanova, kojom prilikom su kod istih pronađene otuđene limenke pića te su privedeni u prostorije policije, dok je kod jednog pronađena i 1 gram marihuane.

Protiv sve trojice  je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog teške krađe, dok je protiv 25-godišnjaka podnesen i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

D.G.