Alemka Markotić poslala poruku Dalmatincima: “Ajde neka se strpe i pokušaju spriječiti širenje korone”

Foto: RTL / Screenshot

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “dr. Fran Mihaljević”, Alemka Markotić, gostujući u RTL-u Danas je kazala da nije potrebna panika s obzirom na broj novooboljelih u 24 sata, ali i da treba biti razuman.

– Panika je nešto negativno. Treba vidjeti gdje se i zbog čega se pojavio taj veći broj. Dvije stvari smo identificirali. Putovanje u Tursku i porast na jugu Hrvatske – kazala je Alemka Markotić i ponovila molbu građanima, posebno sada onima na jugu, da se pridržavaju svih mjera zaštite.

– Drugačije ne možemo štititi ovaj sustav koji smo svi zajedno jako dobro štitili dosad – rekla je Markotić i dodala da se veliki broj ljudi “vrlo pametno i dobro” pridržava mjera.

“Sve mi ovo sliči na Svjetsko prvenstvo u nogometu…”

– Sve ovo mi jako sliči na Svjetsko prvenstvo u nogometu. Dosta je to igra živaca. Kako smo vidjeli Hrvati su pobjeđivali jako dobro u produžecima i u penalima. Ali znate koliko to živaca košta. Voljela bih da mi to ne radimo i da pobijedimo u onih 90 minuta – kazala je i poslala posebnu poruku građanima s juga.

– Mislim da bi to svi zajedno mogli jako dobro odraditi, s obzirom da se širi bolest na jugu: Ajde neka se strpe i neka pokušaju spriječiti da se širi korona, a onda ćemo mi svi furešti zajedno s njima na naše more i nećemo izgubiti sezonu. Barem će je Hrvati popuniti – kazala je Markotić te dodala da smo dobri u ovoj utakmici i da ćemo moći biti prezadovoljni ako i u ovoj utakmici na kraju budemo drugi na svijetu.

D.G.