Radnik Brodosplita zaražen koronavirusom na godišnjem odmoru

Foto: Brodosplit

SPLIT – Iz Brodosplita je stigla potvrda da je jedan njihov djelatnik zaražen koronavirusom, ali je sreća u nesreći da se zarazio na godišnjem odmoru i da nije bio u brodogradilištu niti je s kim iz tvrtke bio u kontaktu nakon 19. ožujka.

24 sata imaju i dopis koji je Brodosplit uputio epidemiološkoj službi nakon što su doznali da je jedan njihov djelatnik zaražen.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Predmet: COVID 19 pozitivan

Radnik Brodosplita je od 19.03.2020. na godišnjem odmoru i nije od tada bio u Brodosplitu niti u kontaktu sa kolegama iz Brodosplita. Njegov nadređeni ga je sukladno protokolu “Brodosplitovog Kriznog stožera za koronavirus” telefonski kontaktirao prije povratka na posao i kada je saznao da je radnik u međuvremenu dobio i simptome, (kašalj i povremena blaga temperatura), sugerirao da prije povratka na posao obavi testiranje na COVID 19. Test je pokazao da je pozitivan na COVID 19.

Poduzete su mjere predostrožnosti, kontaktirani su njegove radne kolege sa kojima je bio ili mogao biti u kontaktu do 19.03. Utvrđeno je da su svi oni dobrog zdravstvenog stanja i nemaju simptome, niti su bili u kontaktu sa njim poslije 19.03.2020. Budući da je radnik dizaličar specifičnost je njegovog radnog mjesta da nije u kontaktu sa većim brojem ostalih radnika jer cijeli dan radi izdvojen u kabini dizalice.

Uz redovitu dezinfekciju prostora koja se u Brodosplitu svakodnevno obavlja, dodatno su dezinficirani svi prostori u kojima je radnik boravio ili mogao boraviti dok je bio na radu.