Grad Zagreb usred pandemije prodaje vrijedne nekretnine na obali

Zagrebački Holding objavio je natječaj za prodaju nekretnina u vrijednosti od 61.513.475 kuna bez PDV-a. U natječaju objavljenom na njihovim stranicama te u dnevnim novinama ZG Holding prodaje nekretnine na moru te daje u zakup građevinska zemljišta u Samoboru i Zagrebu, prenosi Index.

Prodaju se hosteli u Velom Lošinju, hostel na Krku, Skradinu

Prodaje se tako dio hostela Zlatokrila, odmaralište Milda i Depadansa u Velom Lošinju, hostel Halugice u Puntu na Krku, odmaralište u Novom Vinodolskom, hostel Jelen Skrad u Skradu te hostel Loda Skradin u Skradinu.

Početna cijena ponuđenih nekretnina kreće se od 2.785.300 kuna za hostel Jelen Skrad u Skradu te do 22.482.500 kuna za dio hostela Zlatokrila u Velikom Lošinju. Nakon Zlatokrila najskuplje procijenjeno je odmaralište Milda i Depadansa u Velom Lošinju procijenjeni su na 17.820.500 kuna. Inače, Mildu i Depadansu gradili su i održavali radnici ZET-a, a u njemu su i beneficirano ljetovali do 2017. godine. Tada je, naime, izdvajanjem ZET-a iz Zagrebačkog Holdinga odmaralište pripalo potonjem. Godinu kasnije Holding je raspisao natječaj za njegovu prodaju te se nagađalo da je zainteresiran ruski vlasnik obližnjih hotela.

Osim ovih nekretnina, hostel Halugice u Puntu na Krku prodaje se za skoro 7 milijuna kuna, odmaralište u Novom Vinodolskom za 3,4 milijuna kuna, a hostel Loda u Skradinu za 8,1 milijuna kuna.

Natječaj u trajanju od dva mjeseca objavljen je 6. ožujka

Natječaj je objavljen 6. ožujka u jeku krize uzrokovane koronavirusom kada se očekuje pad cijena nekretnina, a traje 60 dana. Jamčevina za svaku od nekretnina iznosi 10 posto od navedene početne kupoprodajne cijene.

Javni natječaj za prodaju nekretnina možete pogledati ovdje