Zelena manistra ili špageti sa školjkama i kozicama

Foto: Marijan Zujić

Jednostavno, brzo i ukusno jelo koje mnogi obožavaju.

Prokuha se, ispere vodom i ocjedi zelena manistra, koja se ne smije prekuhati.

Za toć se uprži jedna kapula i dvije do tri zrele rajčice bez sjemenki ili malo pelata, doda se 4-5 češanja češnjaka, nakon 5-10 min dodaju se isprane, očišćene prokuhane školjke koje imate pri ruci (dagnje, čaške, rumenke, lakirke, sunčev izlaz, brbavice….) te nakon 5 min očišćeni sirovi repići od malih kozica.

Kad je toć gotov doda se sol i malo papra po želji te malo sitno sjeckanog peršina i žlicu pravog domaćeg maslinovog ulja.

Manistru pomiješati s toćom i servirati na tanjur. Po želji posuti ribanim sirom Parmezanom, sitno sjeckanim bosiljkom ili peršinom.

Marijan Zujić

PROČITAJTE JOŠ:

ŽELINA KUŽINA: Brbavice na buzaru

Jednostavni domaći recepti: Dagnje s gradela

ŽELINA KUŽINA Gratinirane jakobove kapice (St. Jacques)

Vaš komentar