Foto: Youtube / Screenshot

– U Hrvatskoj u posljednja 24 sata imamo 56 novih bolesnika, što ukazuje da imamo ukupno 1182 bolesnika. Učinjeno je 10.847 testiranja, u zadnjih 24 sata njih 1014. 10,9% od testiranih uzoraka su pozitivni. Od jučer su preminula tri bolesnika, izvijestio je na početku redovite konferencije za medije Stožera civilne zaštite ministar zdravstva Vili Beroš.

Najnovije informacije Nacionalni stožer za civilnu zaštitu objavljuje od 14 sati, a koje prenosi HRT.

– Troje preminulih bolesnika su bili kronični bolesnici s određenim drugim bolestima – rekao je Vili Beroš.

Prosječna starost oboljelih 48,19 godina

Beroš je potom izvijestio da je na respiratoru 39 osoba, oporavljenih 125 te ukupno hospitaliziranih je 374.

– Prosječna životna dob bolesnika je 48,19 godina, a prema spolu imamo 52 posto muškaraca i 48 posto žena. Naša epidemiološka linija je linearna, održim je takvom i poštujmo mjere Stožera civilne zaštite, dodaje ministar zdravstva.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je da je izdano 441.721 e-Propusnica.

– Odbijeno je skoro 13 tisuća zahtjeva. To je jasan znak da sustav funkcionira. Do sada je primljeno i ukupno 3866 dojava o kršenju mjera samoizolacije, utvrđeno je da je 1120 osoba prekršilo samoizolaciju.

Stižu Hrvati iz Hamburga, Ancone i Tirola

Dodao je da su sletjela tri charter leta u Zagreb s ukupno 143 hrvatska državljanina, koji su pregledani i 5 Slovenaca koje su otpratili u tranzitu.

– Imamo u najavi 40 osoba katamaranom iz Ancone, 18 državljana iz Hamburga te 118 državljana iz Tirola. Njihov očekivani dolazak je večeras na Bregani.

Čelnik HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je da su jučer pregledani svi koji su stigli u Hrvatsku.

– Uzeli smo 143 brisa, nitko nije imao simptome. Ista će se situacija ponoviti na Bregani te u luci u Zadru za one koji dolaze katamaranom iz Ancone.

I.B.