VIDEO Aktivno nekoliko požara u Dalmaciji – Gori u Galovcu, na Braču i Korčuli

Foto: Screenshot

Požar koji traje od jutra na području Općine Smokvica, na otoku Korčuli još uvijek nije pod nadzorom. Iza podne izbio je požar kod Sutivana na Braču, a upravo gori kod Galovca u Zadarskoj županiji. Jaka bura nimalo ne ide u prilog gasiteljima. 

Stanje na korčulanskom požarištu je dosta teško. Požar koji je buknuo rano jutros oko oko 4:30 sati kod Smokvice, gase sve raspoložive snage s tla, a stigla je i pomoć iz zraka.

– Očekujemo dolazak još jednog kanadera i Državne intervencijske postrojbe iz Dubrovnika s dodatnim vatrogascima i opremom. Vatrogasci u cijeloj županiji sustavljeni u pripravnost, te će biti angažirani prema potrebi – napominju iz Općine Smokvica na svojim stranicama.

Iza podneva je izbio požar u blizini Sutivana na Braču.

Vatra je izbila na kući te se, uz pomoć bure, ubrzo proširila na šumu. Na teren su pozvane sve vatrogasne snage na otoku, no zbog poboljšanja uvjeta požar je oko 13 sati lokaliziralo 16 vatrogasaca DVD Supetar sa 6 vozila. U tijeku je natapanje opožarenog područja, piše Dalmacija danas.

U međuvremenu, buknuo je i požar kod Galovca u Zadarskoj županiji. Uz zemaljske snage, na terenu su airtractor i kanader, objavljeno je na stranici “Vatrogasci – Oni su naši Heroji”.

Gori i u Šibensko-kninskoj županiji kod naselja Žažvić. Ovaj požar su upravo lokalizirali vatrogasci DVD-a Skradin i DVD-a Dubravice.

PROČITAJTE JOŠ:

Veliki požar na Korčuli – Gori na području Smokvice