Foto: Pixabay

U Hrvatskoj u proteklom 24-satnom razdoblju imamo 40 novih pozitivnih bolesnika, što znači da ukupno imamo 1222 bolesnika. Imamo jednog novopreminulog bolesnika u Klinici za infektivne bolesti, a radi se o muškarcu srednje životne dobi koji nije bio ranije bolestan, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji Stožera civilne zaštite danas u 14 sati.

36 je bolesnika na respiratorima, u Splitu dva manje nego jučer.

– Ponosni smo na sve građane koji slušaju upute i čuvaju druge. Međutim, moram vam reći da u ovoj infekciji ne spašavamo sami sebe, upravo spašavamo druge, i tu je bit ove solidarnosti. Želim vam isto tako reći da su naši rezultati dobri, linija je i dalje linearna, međutim, ne smije biti mjesta za opuštanje. Ako želimo da ova ugroza kraje kraće, moramo izdržati, moramo biti dosljedni i moramo se pridržavati mjera Stožera civilne zaštite – rekao je Vili Beroš.

Svećenici pozivaju ljude u crkve unatoč preporukama da to ne čine.

– Ja se mogu zahvaliti biskupima koji su dali jasne upute. Mislim da pozivanje vjernika unatoč svim sugestijama nije dobro, prije svega za zdravlje. Policija kad ima dojavu apelira, ukazuje i nadam se da će poruke o tome da se ne poziva vjernike na okupljanje doći do svih svećenika. Time zapravo šaljemo poruku ljubavi koja je sada najvažnija, a to je da budemo zdravi – rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

I.B.