Interes za krstarenjem ne jenjava – Iznenađujuć porast rezervacija za iduću godinu

Foto: Leonardo Yip / Unsplash

Proteklih mjesec, dva, neki kruzeri besciljno su plovili duž obala čekajući da im netko odobri vez i dopusti iskrcaj putnika na kopno. Kruzeri su za vrijeme pandemije korona virusa, postali plutajuće karantene poput Holland America’s “Zaandama”, koji je stigao pred Floridu s 200 putnika nakon što je dobio odbijenicu za pristajanje u lukama Čilea, Perua i Argentine.

Dva tjedna proveo je na moru prije nego je pristao na Floridi – na kruzeru je od korona virusa umrlo četvoro putnika, objavili su američki mediji, a uoči pristajanja u luku javnost je doznala i precizan broj zaraženih – 26 putnika i 50 članova posade.

Usprkos svemu, interes za popularnim turama na kruzerima sa svim blagodatima ovoga svijeta ne jenjava. Štoviše, rezervacija za krstarenja u 2021. sve je više, navode američki mediji, a prenosi Pomorac.net.

Analitičari iz multinacionalne financijske tvrtke UBS kažu kako je broj rezervacija za krstarenja u 2021. “porastao za devet posto u posljednjih 30 dana u odnosu na isto vrijeme prošle godine”.

– Brojke uključuju i ljude s uplatama od otkazanih krstarenja ove godine, što pokazuje njihovu iznenađujuću upornost u želji da idu na krstarenja – stoji u aktualnom izvješću analitičara UBS-a.

Prema izvješću UBS-a, plovidbe Azijom i Aljaskom čine najveći broj rezervacija.